
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cesto: 10 žĺtkov, 25dkg cukru, 1 citrón ( šťava + kôra ), 10dkg hl. múky, 10dkg hrubej múky, 10 bielkov, *** krém: 1/4 l mlieka, 2 PL maizeny al. Zl.klas, 25 dkg cukru, 25dkg masla, 1 žĺtok, 1 veľký citrón ( kôra + šťava )
POSTUP PŘÍPRAVY
cesto: žĺtka vymiešame s polovicou udaného cukru, pridáme šťavu a kôru z citróna, potom múku a nakoniec sneh vyšľahaný s druhou polovicou cukru, vylejeme na veľký hlboký plech a upečieme....
krém: z mlieka a maizeny ( Gustin, al. Zl. klas ) si uvaríme kašu a vymiešame do hladka, maslo s cukrom vyšľaháme, pridáme žĺtok a šťavu s kôrou z citróna, vymiešame a pridáme varený krém
upečenú piškótu rozrežeme na polovicu, natierame: piškóta- krém- piškóta- krém (vrch môžme ozdobiť čoko hoblinami, kakaom, ozdobnou ryžou... )
![]() |
. |
![]() |
cesto |
![]() |
po upečení |
![]() |
vyšľahaný krém |
![]() |
natrieť a šup do chladničky |