Syrové fašírky-Rýchovka !!!

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
30 dkg eidamu,3 rožky,3 vajcia,soľ,strúhanka,olej na vyprážanie,
POSTUP PŘÍPRAVY
Namočíme 3 rožky do misky s vodou a necháme nasiaknuť, do väčšej misky postrúhame tvrdý syr (eidam ),do postrúhaného syra pridáme vyžmýkané rožky,3 celé vajcia,osolíme a spracujeme rukou ako klasické fašírky,potom obalíme v strúhanke a dáma vyprážať do rozpáleného oleja.Hotovo.
Možno tento alebo podobný recept tu už je,alebo ho poznáte..
 |
potrebujeme: 30 dkg eidamu,3 vajcia,3 rožky,soľ,strúhanku a olej na vyprážanie |
 |
namočíme rožky do misky s vodou a necháme nasiaknuť |
 |
postrúhame syr-do väčšej misky,aby sa nám lepšie pracovalo.. |
 |
do misky so syrom pridáme,vyžmýkané rožky a 3 celé vajcia,soľ ( solíme trochu,iba aby sa nepovedalo..) |
 |
spracujeme,najlepšie rukou |
 |
vznikne nám také blatko.. |
 |
sformujeme,fašírky a obalíme v strúhanke, fašírky nemusia byť veľké pri vyprážaní nám trochu narastú,hmota s ktorou pracujeme je veľmi mäkká,ale taká má byť.. |
 |
vyprážame na vyššej teplote,ako keď vyprážate syr,ja na sklokeramickej platni, tieto fašírky robím na č.7 a platňa ma čísla do 9. |
 |
hotové dáme na papierovú utierku.. |
 |
jednu môžeme ochutnať,dobré sú aj studené, keď ich budete robiť z iného množstva syru,vždy treba zachovať množsto,napr: 10 dkg syra,1 rožok,1 vace,
20 dkg syra,2 vajcia 2 rožky... |
 |
hotovo, mne z tejto dávky vyšlo 15 kusov - klasická veľkosť fašírky. |