Nepečená jablková torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1,5 kg jabĺk * 2 jahodové pudingy + 100 ml vody * 2-3 vanilkové cukry * 2-3 PL kryštálového cukru * trocha citrónovej šťavy * piškóty * voda na podliatie jabĺk * šľahačka na ozdobu * VERCAJCH: buď tortová forma s odnímateľným okrajom alebo nádoba, ktorú vysteliete fóliou a vyklopíte tortu na podnos
POSTUP PŘÍPRAVY
Torta je veľmi jednoduchá, plná strúhaných jabĺk, výborne chutí super vychladená so šľahačkou. Ideálna v lete, keď sa smažíte alebo grilujete vo vlastnej šťave a máte chuť na niečo dobré, šťavnaté, studené, sladké a osviežujúce.
 |
1. Jablká postrúhajte na hrubom strúhadle, dajte do hrnca |
 |
2. ... podlejte troškou vody, |
 |
3. pridajte kryštálový cukor, |
 |
4. aj vanilkový cukor, |
 |
5. trocha citrónovej šťavy a nechajte dusiť. Takých 15 minút úplne stačí. |
 |
6. Zatiaľ vysteľte formu jemnou fóliou, do ktorej poputujú piškóty na striedačku s jablkovou kašou. Ak nemáte vhodnú formu na vyklopenie, tak použite tortovú formu s odnímateľným okrajom. |
 |
7. V miske dobre rozmiešajte 100 ml vody s dvoma jahodovými pudingami. |
 |
8. Pudingy vylejte do jabĺk a varte od bodu varu asi 5 minút. Masa by mala zosklovieť a dobre zhustnúť. |
 |
9. Na dno formy dajte jablkovú zmes, |
 |
10. dole bruškami poukladajte vrstvu piškót, |
 |
11. ... a postup opakujte, dokedy neminiete všetok jablkový puding a piškóty. |
 |
12. ... stále dookola..... Posledná vrstva by mali ostať piškóty. |
 |
13. Tortičku nechajte riadne vychladnúť, potom ju strčte najlepšie na celú noc do chladničky, na druhý deň vyklopte na tanier a ozdobte šľahačkou. |
 |
14. Brú chuť! |