Košíčky s čokoládovou plnkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny cesto : 750 g hladká múka, 500 g tuk, 250 g práškový cukor, 3 žĺtky, citrónová kôra, čokoládová poleva, prášok do pečiva Suroviny na plnku : 2 čokoládové pudingy, 1 liter mlieka, 500 g masla, alebo rastlinného tuku, 300g práškového cukru, rum podľa chuti( pre deti rumová esencia) - nemusí byť vôbec, aj tak je dobrá plnka, banány, zavárané višne

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup práce :

Múku s cukrom, tukom, žĺtkami a postrúhanou citrónovou kôrou zmiešame na hladké cesto. Cesto rukou uložíme do kovových formičiek a upečieme vo vopred vyhriatej rúre. Je dobré naplniť košíčky z menej cesta, aby sa aj plnka zmestila. Lebo cesto sa nadvihne. Po vychladnutí naplníme čokoládovým plnkou, po povrchu oblejeme čokoládovou polevou a ozdobíme zaváranou višňou, alebo aj niečím iným, ja som teraz ozdobila kokosom.

Plnka :
Maslo s cukrom vymiešame do penista. Odlejeme si trochu mlieka, v ktorom vymiešame čokoládové pudingy . Ostatné mlieko si dáme variť. Prilejeme vymiešané mlieko s čokoládovým pudingom a uvaríme hustú kašu. Miešame ju až do vychladnutia, aby bol puding studený a po lyžiciach pridávame do vymiešaného krému s masla a cukru, nakoniec pridáme postrúhané banány. Puding, ak sa nám nechce miešať, kým nevychladne môžme nechať v rajnici prikryť ho mikroténovým sáčkom, aby dobre priľahol na puding, nevytvorí sa nám koža a môžme ponoriť rajnicu s pudingom do studenej vody. Keď to robíme takto, tak je dobré potom plnku vyšľahať strojom, lebo puding dosť stuhne. Do plnky keď pridávame banány a rum, tak by všetky suroviny mali byť v tej istej teplote, aby sa nám plnka nezrazila. Zistila som, že rum a ovocie je dobré pridať naskôr do masla s cukrom, potom keď sa pridá puding do plnky, tak plnka by mala byť naozaj dobrá.
Tip : Namiesto banánov, môžme pridať aj iné ovocie, napríklad ananás. :-)
Z tejto dávky nám vyjde asi 50 košíčkov.