Slane osie hiezda

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

80 dkg polohrubej múky 1 kocka droždia 2 dcl oleja soľ cukor do kvásku 5 dcl mlieka Plnka: 1 maslo (Palmarin) vymiešať s 2 žĺtkami a 1 ML soli, rozdeliť na 3 časti (na každý bochník rovnako). 20 dkg údeného syra, 20 dkg neúdeného syra, 20 dkg NIVA syra postrúhať na veľkom strúhadle, 25 dkg šunky pokrájať na malé kocky (alebo tiež postrúhať) – rovnako rozdeliť na 3 bochníky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Urobiť cesto ani husté ani riedke, nechať vykysnúť, rozdeliť na 3 bochníky. Rozvaľkať cca na hrúbku 0,3 - 0,5 cm a natrieť plnkou, posypať syrom a šunkou.
Plnka: 1 maslo (Palmarin) vymiešať s 2 žĺtkami a 1 ML soli, rozdeliť na 3 časti (na každý bochník rovnako).
20 dkg údeného syra, 20 dkg neúdeného syra, 20 dkg NIVA syra postrúhať na veľkom strúhadle, 25 dkg šunky pokrájať na malé kocky (alebo tiež postrúhať) – rovnako rozdeliť na 3 bochníky.
Pripravené cesto stočíme ako osie hniezda, pokrájame na hrúbku asi 2 – 2,5 cm a uložíme na suchý plech, potrieme vajíčkom a posypeme ľubovoľne sezamom, vegetou, mletou rascou, ľanovým semiačkom a pod.