Slane osie hiezda
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
80 dkg polohrubej múky
1 kocka droždia
2 dcl oleja
soľ
cukor do kvásku
5 dcl mlieka
Plnka: 1 maslo (Palmarin) vymiešať s 2 žĺtkami a 1 ML soli, rozdeliť na 3 časti (na každý bochník rovnako).
20 dkg údeného syra, 20 dkg neúdeného syra, 20 dkg NIVA syra postrúhať na veľkom strúhadle, 25 dkg šunky pokrájať na malé kocky (alebo tiež postrúhať) – rovnako rozdeliť na 3 bochníky.
POSTUP PŘÍPRAVY
Urobiť cesto ani husté ani riedke, nechať vykysnúť, rozdeliť na 3 bochníky. Rozvaľkať cca na hrúbku 0,3 - 0,5 cm a natrieť plnkou, posypať syrom a šunkou.
Plnka: 1 maslo (Palmarin) vymiešať s 2 žĺtkami a 1 ML soli, rozdeliť na 3 časti (na každý bochník rovnako).
20 dkg údeného syra, 20 dkg neúdeného syra, 20 dkg NIVA syra postrúhať na veľkom strúhadle, 25 dkg šunky pokrájať na malé kocky (alebo tiež postrúhať) – rovnako rozdeliť na 3 bochníky.
Pripravené cesto stočíme ako osie hniezda, pokrájame na hrúbku asi 2 – 2,5 cm a uložíme na suchý plech, potrieme vajíčkom a posypeme ľubovoľne sezamom, vegetou, mletou rascou, ľanovým semiačkom a pod.