PLNENé KOKOSKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 bielka,300g praš. cukru,100g kokos mučka,papier na pečenie.Linecke cesto:200g hladkej muky,80g praš. cukru,140g rastlinneho tuku,1 žltok,100 lekvaru.Cokoladový krem:100g horkej čokolady,1 PL medu,1 PL praš. cukru,50g masla.Cokoladova poleva:100g čokolady na varenie,40g stuženeho tuku.

POSTUP PŘÍPRAVY

1.bielky vyšlahame do polotuha a postupne zašlahame preosiaty cukor.Do hustej bielkovej peny vymiešame kokos a lyžicu muky.Hmotou naplnime vrecko s ozdobnym násadcom a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame malé hrudky.V horucej rure pečieme 25 minut pri teplote 160 stupnovC.Hotove su vtedy ked sa daju odlepit z papiera.Upečene kokosky nechame vychladnut.
2.Linecké cesto:
Muku preosejeme s cukrom,pridame na male kusky pokrajaný studený tuk ,žltok a vymiesime cesto.Vložime na 2 hodiny do sačku a dame do chladničky.Potom cesto rozvalkame na hrubku 3 mm,vykrojime kolieska podla velkosti kokosiek a uložíme na suchý plech.Pečime asi 8 minut pri teplote 180 stupnov.
Cokoladový krem:V horucom vodnom kupeli rozpustime polamanu čokoladu,pridame med a miešame takmer do vychladnutia.Potom pridame cukor,zmeknute maslo,a vyšlahame na hladký krem.Na vychladnute linecké kolieska nastriekame pomocou cukrarskeho vrecka s hladkym nastavcom krem,do stredu dame trocha džemu a prikryjeme kokoskou.Po stuhnuti spodnu čast namočime v čokoladovej poleve.