Marlenka bez vaľkania

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto:250 g rastlinného tuku ( hera,palmarín,palmela ),250 g kryštálového cukru,4 vajcia, 4 PL medu, 350 g hladkej múky,1 balíček prášku do pečiva Plnka:1 konzerva Salka, 250 g masla,3 dl mlieka,1 karamelový puding,2 PL cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

V miske nad parou alebo priamo v hrnci na sporáku miešame heru s cukrom , pokým nie je tuk rozpustený,potom pridáme vajcia a med,krátko povaríme.Odstavíme a pridáme múku s práškom do pečiva.Miešame ešte aspoň 5 minút,aby vzniklo vláčne cesto.Na 5 hárkov papiera na pečenie si obkreslíme tortovú formu ( nevystrihujeme )Potom na jednotlivé hárky papiera rozotrieme cesto tak ,aby trocha presahovalo obkreslené kruhy.Pečieme v rúre na 160 až 180 st.C.Pláty necháme chvíľu vychladnúť a potom z nich podľa tortovej formy vykrojíme kruh.Odkrojené zvyšky si zatiaľ odložíme.
Pripravíme si plnku-z mlieka,pudingového prášku a cukru si uvaríme puding a necháme vychladnúť.Vychladnuté skaramelizované kondenzované mlieko,ktoré sme varili 2 hodiny vo vode v uzavretej plechovke,zmiešame s maslom a postupne pridávame aj vychladnutý puding.
Plnkou natrieme pláty,časť si necháme na vrch a na boky. Odkrojené zvyšky z plátov si rozmrvíme valčekom v mikroténovom sáčku najemno a posypeme nimi potretú tortu.Tortu necháme v chladničke dobre odležať,ale servírujeme ju pri izbovej teplote.Najlepšie chutí na 3 deň.