Moje veľkonočné ruské vajcia



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg zemiakov, 14 vajec, 1/2 kg diétnej chudej salámy, 2 až 3 mrkvy, zavárané uhorky, majolenku Hellmans veľkú prípadne 2 menšie, 2 polievkove lyžice horčice, 1 vačšia cibuľa, soľ, 1 PL ocot, 2 PL kryštálového cukru, MČK, na ozdobu: tatárska omáčka, salámik alebo šunka, zeleninka

POSTUP PŘÍPRAVY

Zemiaky a mrkvu uvaríme v šupke do mäkka, necháme vychladnúť a ošúpeme.Vajíčka uvaríme na tvrdo, nemusí ich byť uvedený počet ako kto má rád.
Ja do šalátov dávam prevarenú cibuľu v náleve a to nasledovne: nakrájame si cibuľu na drobno, pridáme asi 3 dcl vody, dávam už odhadom:-) cukor, ocot a trochu MČK, necháme prejsť varom a odstavíme, je to sladko-kyslý nálev ale zase ako kto má rád.
Ošupané zemiaky nastruháme ja ich nepretláčam cez zemiakové sitko ale ich strúham šalátik je jemnejší, taktiež polovicu uvarených vajec a mrkvu. Nakrájame si nadrobno uhorky na toto množstvo skoro celý pohár, a nakrájame diétnu salámu, osolíme a všetko zmiešame, pridáme na zjemnenie trochu oleja asi 1 PL, a pomaly primiešavame nálev, nemá to byť moc riedke takže radšej sledujte hustotu, podľa toho ako nám zemiaky pijú..a trošku nálevu si ešte odložíme.Potom pridáme majolenku zmiešanú s horčicou a urobíme šalátik, kt. po zmiešaní premiestnime na tácku. Zvyšné vajíčka rozdelíme na polky a naukladáme navrch. Vrch polejeme tatarkou zriedenou s nálevom, malo by to byť krásne biele no ja som nemala tatarku a ostalo mi iba trochu majolenky potom ozdobujeme.Šalátik samozrejme chutnáme pred finálnou fázou a dochucujeme podľa seba:-)

Dobrú chuť.:-)