Veľkonočný baranček



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

20 dkg palmarínu, 6 vajec, 20 dkg praš.cukru, 25dkg hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva, 5dkg kokosu, šťava a kôra z 1/2 citróna, 5dkg hrozienok, želé cukríky a sekané alebo orechy.

POSTUP PŘÍPRAVY

Viem že už je po velkej noci a už je tu na barančekov viac receptov, ale ešte pridám aj ten svoj. Žĺtky s cukrom a palmarínom dobre vymiešať ,pridať šťavu a kôru z citóna, primiešať dobre vyšľahaný tuhý sneh z bielkov, múku s práškom do pečiva, kokos, hrozienka, nadrobno narezané želé cukríky, orechy (cukríky a orechy dávam len tak od oka, ja som teraz cukríky ani nedávala). Premiešame a vlejeme do vymastenej a múkou posypanej formy na barančeka. Ja mám keramickú formu , kde treba vymastiť aj vrchný príklop na forme. Takto zakrytého barančeka pečieme pri teplote asi 180 stupňov cca 1 hodinu. Po upečení barančeka hneď ešte teplého vyklopím z formy. Posypujem ho práškovým cukrom, ale môže byť poliatý aj čokoládou. Záleži od vkusu.