Tiramissu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vajcia, 10 dkg prášk.cukru, 500 g mascarpone, piškóty, uvarená káva na namáčanie piškót, granko amareto/um kvôli vôni

POSTUP PŘÍPRAVY

Žltka vymiešame s cukrom do peny. Zľahka primiešame mascarpone.V druhej mise vyšľaháme bielka na sneh a potom vmiešame do zmesy.
Piškóty namáčame vo vychladnutej kávy. Spodnú vrstvu doporučujem namočiť len veľmi zľahka, aby to nebolo veľmi premočené.
Namočené piškóty ukladáme do formy, potom môžeme pokvapkať umom, príp. amaretom (u nás fakt len symbolicky, ja um nemusím), potom natrieme krém s mascarpone. Vrstiev urobíme koľko uznáme, ja som robila 3. Vrch som len posypala grankom.

Ten krém je veľmi málo sladký, ale ja som použila podlhovasté piškóty, ktoré sú originál jemne pocukrované kryšt.cukrom a tak to bolo akurát. Keby boli obyčajné piškóty, trošku viacej cukru treba dať.

Je to supeeer, ochutnajte.