Čokoládovo-čokoládová torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto : 8 vajec, 8 lyžíc cukru, 6 lyžíc polohrubej múky, 2 lyžice práškového kakaa
Plnka : 2 šĺahačky, 2 stužovače šľahačky, 200g čokolády na varenie, 1 vanilkový cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Torta je veľmi jednoduchá, krém ale musíme robiť deň dopredu.
Večer si dáme rozlámanú čokoládu na varenie spolu s vanilkovým cukrom roztopiť do šľahačky, varíme na miernom ohni, kým sa čokoláda celá neroztopí, musíme však dávať pozor, aby šľahačka nezovrela. Túto čokošľahačku dáme vychladiť a potom ju dáme na noc do chladničky.
Cesto je klasické čokoládové piškótové cesto. Žĺtky a cukor vymiešame do penista, pridáme polohrubú múku, kakao a sneh z bielkov. cesto vylejeme do vymastenej a vymúčenej formy a dáme piecť asi na 20min na 180stupňov.
Vychladenú tortu rozrežeme na 3 pláty a naplníme krémom, ktorý sme vytvorili vyšľahaním čokošľahačky so stužovačom, vrch odporúčam poliať čokoládovou polevou.