Vynikajúci salko koláčik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 5 vajec,6 lyžíc práškového cukru,6 lyžíc polohrubej múky,1/2 kypriaceho prášku,2 lyžice horúcej vody,2 lyžice oleja, PLNKA:1 konzerva salka,250 g masla,3 lyžice nutelly,2 lyžice kakaa,

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento koláč bol narýchlo vymyslený z hlavy no aj napriek tomu mal obrovský úspech a verím,že bude chutiť aj vám :) Na ozdobu môžte použiť čokoľvek,ja som použila rozdrobené čokoládové piškótové cesto :)

Najprv si dáme variť konzervu salka na približne 1 a pol hodiny.Po "uvarení" ponoríme konzervu do studenej vody a necháme vychladiť.
CESTO:Vajička vymiešame s cukrom.
Po vymiešaní pridáme horúcu vodu a olej a premiešame.Ďalej pridáme múku s kypriacim práškom(to som zabudla odfotiť)
Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a pridáme do zmesi.
Zmes vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri 160 stupňoch 15-20 minút.Po upečení necháme vychladiť.
Takto vyzerá salko po otvorení konzervy.
Zmäkknuté maslo pridáme k salku,ktoré sme ochutili kakaom a nutellou a vymiešame do hladka.Plnku necháme stuhnúť v chladničke.
Vychladenú piškótu prekrojíme na polovicu.Oba pláty potrieme plnkou a spojíme.
Vrch potrieme plnkou a ozdobíme podľa chuti(ja som použila rozdrobenú čokoládovú piškótu)