Vynikajúci salko koláčik

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: 5 vajec,6 lyžíc práškového cukru,6 lyžíc polohrubej múky,1/2 kypriaceho prášku,2 lyžice horúcej vody,2 lyžice oleja,
PLNKA:1 konzerva salka,250 g masla,3 lyžice nutelly,2 lyžice kakaa,
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento koláč bol narýchlo vymyslený z hlavy no aj napriek tomu mal obrovský úspech a verím,že bude chutiť aj vám :) Na ozdobu môžte použiť čokoľvek,ja som použila rozdrobené čokoládové piškótové cesto :)
 |
Najprv si dáme variť konzervu salka na približne 1 a pol hodiny.Po "uvarení" ponoríme konzervu do studenej vody a necháme vychladiť. |
 |
CESTO:Vajička vymiešame s cukrom. |
 |
Po vymiešaní pridáme horúcu vodu a olej a premiešame.Ďalej pridáme múku s kypriacim práškom(to som zabudla odfotiť) |
 |
Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a pridáme do zmesi. |
 |
Zmes vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri 160 stupňoch 15-20 minút.Po upečení necháme vychladiť. |
 |
Takto vyzerá salko po otvorení konzervy. |
 |
Zmäkknuté maslo pridáme k salku,ktoré sme ochutili kakaom a nutellou a vymiešame do hladka.Plnku necháme stuhnúť v chladničke. |
 |
Vychladenú piškótu prekrojíme na polovicu.Oba pláty potrieme plnkou a spojíme. |
 |
Vrch potrieme plnkou a ozdobíme podľa chuti(ja som použila rozdrobenú čokoládovú piškótu) |