
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
vykostená kačka*soľ*majoránka*4 plátky bravčového stehna alebo pliecka.................. Plnka:2 rožky*vajíčka*petržlen zelený*korenie*vegeta*pečienky
POSTUP PŘÍPRAVY
v obr.
![]() |
Najprv si nachystáme plnku do kačky.Tá pozostáva z rožkov,vajíčok,vegety,zeleného petržlenu a kuracích pečienoch,alebo pečienok z kačky... |
![]() |
...všetko spolu premiešame... |
![]() |
...Pripravíme si vykostenú kačku.Kedže na chrbte je maska málo,skoro žiadne,tak tam dáme 2 plátky pliecka alebo bravč.stehna.netreba naklepávať,iba pložiť. |
![]() |
...kačku plníme od krku a hneď aj zašívame.. |
![]() |
...keď je kačka už skoro naplnená,použijeme zvyšné dva pláty bravčového a to tuna dole...tam tiež nie je moc maska.Kačku došijeme... |
![]() |
...uložíme ju do pekáča,dobre z vrchu osolíme a namažeme majoránkou.Pečieme na 250 stupňoch 2,5-3 hodiny.Počas pečenia otočíme.Samozrejme sa dá takto urobiť aj nevykostená kačka,akurát takto máte aj kačku a z kostí 2x na polievku. |
![]() |
...u nás sa to jedáva s ryžou,ale niekde inde aj s knedľou a kyslou kapustou. |