Rožky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 dcl mlieka 1/2 masla 1 kg hladkej múky extra-špecial 4 kávové lyžičky soli 1 kocka kvasníc

POSTUP PŘÍPRAVY

postup pri obrázkoch

nachystáme si suroviny
múku preosejeme do misky, pridáme kvások a všetky ostatné suroviny
vymiesime hladké cesto, ktoré dáme do tepla nakysnúť
a tu je krásne nakysnuté
cesto rozdelíme na 6 rovnakých bochníkov (ja som rozdelila na päť, aby boli väčšie) z jednej dávky urobíme 48 rožkov
každý bochník vyvaľkáme asi na 1 cm hrúbku, rozkrojíme na 8 častí a robíme rohlíčky...začíname rolovať od tej širšej časti
poukladáme na plech, potrieme rozšľahaným vajkom a posypeme sezamom, alebo makom, rascou, soľou...
pečieme vo vyhriatej trúbe na 175 stupňov a pečieme asi 35 minút
No a prvý degustátor....Tieto rožky robím aj plnené... namiesto chlebíčkov. Efektne to vyzerá a ešte lepšie chutí...DOBRÚ CHUŤ