Rožky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
6 dcl mlieka
1/2 masla
1 kg hladkej múky extra-špecial
4 kávové lyžičky soli
1 kocka kvasníc
POSTUP PŘÍPRAVY
postup pri obrázkoch
 |
nachystáme si suroviny |
 |
múku preosejeme do misky, pridáme kvások a všetky ostatné suroviny |
 |
vymiesime hladké cesto, ktoré dáme do tepla nakysnúť |
 |
a tu je krásne nakysnuté |
 |
cesto rozdelíme na 6 rovnakých bochníkov (ja som rozdelila na päť, aby boli väčšie)
z jednej dávky urobíme 48 rožkov |
 |
každý bochník vyvaľkáme asi na 1 cm hrúbku, rozkrojíme na 8 častí a robíme rohlíčky...začíname rolovať od tej širšej časti |
 |
poukladáme na plech, potrieme rozšľahaným vajkom a posypeme sezamom, alebo makom, rascou, soľou... |
 |
pečieme vo vyhriatej trúbe na 175 stupňov a pečieme asi 35 minút |
 |
No a prvý degustátor....Tieto rožky robím aj plnené... namiesto chlebíčkov. Efektne to vyzerá a ešte lepšie chutí...DOBRÚ CHUŤ |