Bravčové mäsko s hráškom v syrovej omáčke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bravčové stehno- olej- cibuľa-strúčik cesnaku-soľ-mletá rasca-štipka mletého čierneho korenia-štipka mletého zázvoru-múka na zaprášenie- /ja dávam celozrnnú špaldovú/- sterilizovaný hrášok v konzerve-tavený syr v črievku /najlepšie chuťovo výrazný Niva alebo encián alebo nejaký iný plesnivý:)

POSTUP PŘÍPRAVY

Bravčové stehienko si nakrájame na malé kocky, ktoré potom hodíme na oleji spenenú cibuľku a cesnak, ktoré sme predtým nakrájali na drobno.To je teda slovosled:). Chvíľu opražíme, pridáme štipku mletého zázvoru, mletej rasce, mletého čierneho korenie, pomiešame, zaprášime múkou, ešte chvíľu orestujeme a podlejeme vodou, osolíme. Keď nám to pekne zovrie, prikryjeme pokrievkou a pomaly dusíme do mäkka.Potom pridáme hrášok bez nálevu /kto chce aj s nálevom/, syr vytlačený z črievka a miešame, pokiaľ sa nerozpustí.Necháme zovrieť a ďalej už nevaríme. Je to rýchle aje to mňam :) Hodí sa k tomu aj ryža aj cestoviny.
Dobrú chuť