Kokosovo-čokoládové vajíčka
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
NA 40 KUSOV:
50 g hrozienok ,
3 PL kokosového likéru,
100 g strúhaného kokosu, 150 g čokolády na varenie ,
125 g smotany na šľahanie ,
2 PL instantnej kávy,
70 g zmäknutého masla,
POSTUP PŘÍPRAVY
Hrozienka opláchneme vodou, necháme odkvapkať a presušiť. Usušené hrozienka dáme do misky a zalejeme kokosovým likérom.
Medzitým vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, pridáme smotanu a instantnú kávu. Všetko dobre premiešame a necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame na hladký krém, pridáme čokoládovú zmes, ochutené hrozienka a 50 g strúhaného kokosu. Premiešame a odložíme na 2 hodiny do chladničky.
Pomocou čajových lyžičiek odoberáme z vychladnutej zmesi kôpky, v dlaniach ich sformujeme do tvaru vajíčok, obalíme vo zvyšnom kokose a vložíme do papierových košíčkov. Na záver vajíčka môžeme ozdobiť