
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 dl mlieka, 100g cukru, 2 polievkové lyžice polohrubej múky (môže byť aj hrubá), 1 žĺtko, polovica vanilínového cukru, 100g masla
POSTUP PŘÍPRAVY
Z mlieka, cukru a múky uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť. Do vychladnutej kaše vmiešame žĺtko, vanilínový cukor. Pridáme maslo a vymiešame. Pre ľahšie vmiešanie masla maslo nastrúhame na struháku na jablká.
Touto sladkou plnkou môžeme naplniť medové pláty ( na fotografii sú plnené medové pláty z tesca, jedna vrstva je naplnená ríbezľovým džemom a poliate sú kupovanou čokoládovou polevou bledou a tmavou). Plnku môžeme použiť aj na tortu.
![]() |
plnka v medových plátoch, naplnené medové pláty je dobré nechať aspoň 1 deň odležať v chladničke |
![]() |
plnka v torte |