
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
400g kuracích alebo morčacích prsíčok, 1 cibuľa,1 väčšie vajíčko alebo 2 menšie, mleté korenie, soľ, 1 čajová lyžička kari korenia-kto má rád môže dať aj viac, kari spraví krásnu farbu aj chuť, 2 polievkové lyž.oleja, 1 polievková lyžica worčestrovej omáčky, 1 polievková lyžica sójovej omáčky, 1 polievková lyžica horčice,môže byť aj jedna kečupu, solamyl
POSTUP PŘÍPRAVY
uvedený nižšie Superrýchla príprava a vynikajúci výsledok!
![]() |
Prsíčka a cibuľu si nakrájame a pridáme všetky horeuvedené suroviny.(zabudla som vyfotiť sójovú omáčku) Cibuľka by sa mala originál krájať na krúžky, no ja ju mám radšej najkrájanú na jemno, na kocky. Zmes zamiešame. |
![]() |
Takto to vyzerá pred pridaním Solamylu |
![]() |
Priadajte cca 1-2 polievkové lyžice Solamylu, aby zmes nebola riedka ani príliš hustá. A tu už je zmes po pridaní Solamylu, takto ju prikryjeme a dáme najlepšie na noc odstáť do chladničky. Stačí však ak je odležaná 4-6 hodín, no najlepšia je keď je vo vlastnej šťavičke cez noc |
![]() |
Po odležaní sa ide vysmážať. Ja vysmážam bez oleja alebo s min. množstvom, nakoľko olej je už v šťave. Na panvicu dajte 1–3 lyžice zmesi – podľa toho aké veľké máte radi a vytvarujte rezne, ktoré vysmažte z oboch strán. Podávame najlepšie so zemiakovou kašou a niečým kyslým , napr. uhorkou alebo šalátom. Dobrú chuť |