Kráľovské letné kura

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme: 1 väčšie kurča 100 g šunky 5 paradajok 1 malú cuketu 2 červené papriky ¼ kg malých cibuliek hrsť čerstvého tymianu alebo bazalky soľ mleté čierne korenie podľa chuti 2 PL olivového oleja 0,15 l bieleho vína 1 PL Solamylu

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:

Kurča umyte, osušte, posoľte zvonku i zvnútra, potrite olejom, okoreňte a nechajte v chlade odležať aspoň hodinu. Potom vložte do vyhriatej rúry a pečte asi hodinu. Počas pečenia polievajte kurča výpekom, a keď už chytá zlatistý nádych, pridajte očistené celé cibuľky, posekaný tymian alebo bazalku a pečte ďalej. Po chvíli pridajte očistenú papriku nakrájanú na rezance, cuketu nakrájanú na kolieska a paradajky prekrojené na polovicu. Premiešajte s cibuľkou a šťavou z výpeku. Kurča obložte nakrájanou šunkou a dajte do rúry dopiecť. Len čo je upečené, horúce kurča so zeleninou vyberte z rúry, ihneď ho polejte vínom vymiešaným so Solamylom a nechajte 2 - 3 min. v rúre prejsť chuťami. Podávajte s novými zemiakmi uvarenými vcelku, bohato posypanými nasekanou petržlenovou vňaťou.