
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
pre inšpiráciu... ja robím linecké cesto zo zlatým klasom, vynikajúco sa s ním pracuje: 300g hl. múky, 150g ml.cukor, 250g Hery, 3 balíčky Zlatý klas, 1 žĺtok, asi 1/4 balíčka PDP.
POSTUP PŘÍPRAVY
Všetky suroviny zmiesime. Jednoznačne odporučam zmiešať mixérom, lebo ručne to je utrpenie. Najskor to vyzerá úplne sypko a zdá sa, že sa to nikdy nespojí, ale postupne sa začne spájať do takých hrudiek, potom to už stačí domiesiť za pár sekúnd rukou. Netreba sa nechať zneistiť a nič navyše nepridávať. Nechať chvíľu odležať v chlade (asi pol hodinku) a môžme sa baviť...
![]() |
klasika:))) |
![]() |
trošku kakaa do cesta a vymeníme vykrojené otvory... |
![]() |
nápad z mramorovanej poťahovacej hmoty na torty, teda ďalšia bavečka s tmavým a svetlým cestom... |
![]() |
no a tie maličké vykrojence, tiež dávam hneď na plech aby mi neostavalo veľa cesta a nemusela som toľko vaľkať. Potom ich šupnem do košíčka a máme ich ako "jednohubky" ku káve... |