Syrovo-šunkové žemličky z lístkového cesta - tip na víkendové raňajky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

lístkové cesto * tavené syry * tvrdý syr * šunka alebo diétny salám * trocha kečupu * soľ * rozšľahané žĺtko * zelenina na ozdobu * sézam alebo rasca na posypanie *

POSTUP PŘÍPRAVY

Ako píšem, tip na víkendové raňajky, resp. na piknik. Sú vynikajúce horúce, ale chutia aj studené.

1. Rozvaľkajte lístkové cesto (ak ste kúpili lístkové cesto vyvaľkané, máte o robotu menej)
2. a radielkom vyrežte obdĺžnik. Na cesto natrite tavené syry,
3. na syr dajte trocha kečupu - iba trocha, aby sa žemličky moc nerozchádzali...
4. Na to poukladajte šunku alebo diétny salám,
5. a postrašte postrúhaným tvrdým syrom.
6. Zviňte do rolády, okraje stlačte,
7. potrite rozšľahaným žĺtkom,
8. posypte sézamom alebo rascou,
9. a šikmo pokrájajte na trojuholníčky.
10. Trojuholník by mal držať pokope :-)), tak ich krájajte tak, aby na užšej strane, kde ich krájate, mali aspoň 1,5 cm.
11. Poukladajte na mastný papier na plech, pečte pri teplote asi 200 stupňov 15-20 minút a papkajte horúce.