Mini cheesecakes - neskutočné!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

disko keksy, maslo 100 g, 1 lučina(200g), 1 nátierkové maslo, kyslá smotana, 4 vajcia, vaječný likér, čokoláda na varenie, vanilkový cukor, 200 gpráškový cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento koláčik som si vymyslela, ked som mala chuť na cheesecake, ale nemala som tortovú formu a klasické keksy, tak som trochu zimprovizovala a použila som pol balenia Tesco keksov s čokoládovou náplňou(podobné disko keksom, len sú o dosť väčšie) a urobila som to vo forme na muffiny.
Keksy si v mixeri rozmixujeme, zmiešame s rozpusteným maslom a zmes natlačíme do košíčkov, ktoré sme pokládli do formy na muffiny(12 ks). Dáme na nejakých 5 minút piecť do rúry, vyberieme a necháme vychladnúť. Medzitým si spravíme náplň. Vymiešame šľahačom lučinu, nátierkové maslo a kyslú smotanu s cukrom a pridáme po jednom vajcia. Prilejeme vaječný koňak podľa chuti. Lyžicou kladieme do vychladnutých košíčkov polovicu náplne. Čokoládu si rozpustíme a primiešame do zvyšnej polovice a pokladieme na bielu náplň. Dáme piecť pri 170°C na 10-15 minút. Necháme úplne vychladnúť. Konzumujeme, ale neprežierame sa(tak ako ja:-))