Kuracina s plnkou alebo jednoduchá roláda bez viazania

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kuracie prsia a na plnku: rožky, vajcia, mlieko, slaninka, majoránka, soľ, vegeta, kuracia pečienka ak jesto, plnka môže byť iná, viac v obr.postupe
POSTUP PŘÍPRAVY
jednoduchý, nenáročný...
 |
prsíčka posolíme, naklepeme, poprípade ešte narežeme, nech sú tenšie a vystelieme nimi vymastenú formu na chlebík alebo na srnčí chrbát...ja som použila dokopy 6 kusov |
 |
slaninku pokrájame na kocky a vytopíme do chrumkava |
 |
rohlíky nakrájame na kocky a pokropíme mliekom nech nie sú suché ale ani moc mokré, ja som dala 4 rožky |
 |
na rohlíky vylejeme opraženú slaninku, pridáme soľ, vegetu, majoránku, 2 vajíčka a môžte dať aj roztopené maslo...poriadne premiešame a plnku máme hotovú...kto má rád môže pridať aj na drobno posekanú kuraciu pečienku, tým sa plnka len vylepší |
 |
naplníme budúcu roládku |
 |
a prikryjeme plátkami mäska |
 |
prikryjeme alobalom |
 |
a upečieme...v polovici pečenia dáme alobal dolu, nech sa mäsko zvrchu opečie |
 |
upečené |
 |
výhoda je, že sa dá pripraviť deň dopredu a potom sa výborne krája a ďalšia výhoda je, že sa môže plniť aj inými plnkami podľa vášho želania, napr. plátky šunky, slaninky a naplniť praženicou z vajec a pre pestrejší efekt pár kúskov zeleninky.... |
 |
takto sa dá urobiť aj z mála veľa...dobrú chuť! |