Kura po marokánsky - rýchly a chutný nedeľný obed



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kura, 150 g marhulového lekváru, korenie(ja som použila kura 7 bylín od Vitany, ale fantazii sa medze nekladú, olivový olej, cesnak, 2 hrnčeky ryže, 3 až 4 hrnčeky kuracieho vývaru, mrazená zelenina(hrášok, mrkva, kukurica...) cibuľa, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Kura si večer vopred naporcujeme, ja som aj vykostila a naložíme do pácu, ktorý si urobíme zmiešaním lekvára, od oka olivového oleja, korenia a cesnaku. Necháme cez noc v chladničke. Na druhý deň si na dno pekáča dáme umytú a prebratú ryžu, na to dáme cibuľu a zeleninu a zalejeme vývarom. Na to pokladieme mäso a dáme piecť do rúry na 225 °C na 25 minút. A obed je hotový:-) Dobrú chuť!