Vrstvený ZELEROVÝ šalát - určite vyskúšajte!!!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zeler v sladkokyslom náleve (kupovaný v Nemecku, ale myslím, že ho majú aj u nás v Bille), sterilizovaná kukurica, ananásový kompót, 1-2 jablká, 2 vajíčka, pór, šunka, Eidam (môže byť aj Gouda), tatárska omáčka, smotana na šľahanie (alebo sladká smotana), soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup dolu s obrázkami.

Zdanlivo nespojiteľné ingrediencie, ktoré však spolu chutia v tomto šalátiku vynikajúco!!! (Recept mám od mojej dobrej kolegyne, ktorej zaň veľmi pekne ďakujem :-) ).

...potrebujeme.
- Pór si nakrájame na tenké kolieska a osolíme, aby zmäkol. Šunku nakrájame na pásiky, zeler na menšie kúsky a jablko očistíme a nahrubo nastrúhame.
- Začneme do misy vrstviť šalátik. Na spodok dáme zeler...
- ...naň ide šunka a jabĺčka...
- ...potom uvarené a nakrájané vajíčka, ktoré osolíme.
- Pokračujeme kukuricou a ananásom.
- Takto naukladané ingrediencie potrieme tatarkou a zalejeme smotanou (všetko s mierou...), trochu „pošťucháme“ lyžičkou, aby nám smotana stiekla až dolu.
- Nakoniec posypeme pórom...
- ...a najemno nastrúhaným syrom. A máme „navarené“ :-). Podávať môžeme s pečivom alebo aj s chlebíkom, komu ako chutí...