
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: 200g polohrubej múky, 150g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 110g práškového cukru, 1 vajce, 1 žĺtok, 120g masla, 1 PL mlieka, PLNKA: 600g tvarohu, 4 žĺtka, 5 bielkov, 140g práškového cukru, 2 vanilkové cukry, 1 zlatý klas, 7dcl pohár zaváraných višní
POSTUP PŘÍPRAVY
Zo surovín na cesto si vypracujeme cesto, ak sa vám náhodou zdá, že sa nechce zhniesť, pridajte ešte jednu PL mlieka, mne to šlo aj bez nej. Cesto dáme do chladničky odpočívať na pol hodiny. Zatiaľ si urobíme plnku. Višne zcedíme a vykôstkujeme. Žĺtky, cukor a vanilkový cukor vymiešame do penista, pridáme tvaroh a zlatý klas. Cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme na veľkosť plechu. Ja zvyknem vaľkať už priamo na papieri na pečenie, ľahšie sa mi potom prenesie. Cesto prenesieme na plech. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho zmiešame s tvarohovou hmotou. Na cesto nalejeme tvarohovú plnku a posypeme višňami. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180° približne na 25min.