Tvarohový nákyp s marhuľami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

50g masla, 100g cukru, 3 žítky, 1 bal. vanilínového cukru, šťava a kôra z 1 chemicky neošetreného citrónu
75g škrobovej múčky, 500g tvarohu, 3 bielka, tuk na vymastenie formy 1 marhuľový kompót /460g/.

POSTUP PŘÍPRAVY

Do misy vložíme mäkké maslo, cukor, žĺtky, van. cukor, citrónovú šťavu a kôru,škrobovú múčku a tvroh, elektrickým šľahačom dobre vymiešame. Zľahka vmiešame sneh z bielkov. Polovicou tvarohovej masy naplníme dobre maslom vymastenú nákypovú formu /to je jedno aj malý plech s vyšším okrajom/ navrstvíme na ňu odkvapkané marhule a prikryjeme zvyškom tvarohovej masy.Nákyp pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 200 st. asi 50. min do zlatova. Je vynikajúci ak máte radi tvaroh odporúčam, chutí aj za studena.