Karamelovo-punčové rezy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: 10 vajec, 10 lyžíc kryšt. cukru, 10 lyžíc polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, džem
PUNČ: 200 ml tuhého čaju, 250 ml rumu, 150 g práškového cukru, 2 lyžice kakaa, 1 vanilkový cukor
KRÉM: 150 g kryštálového cukru, 250 ml šľahačkovej smotany, 250 g masla, 1 lyžica práškového cukru
POSTUP PŘÍPRAVY
obrázkový postup....
 |
suroviny na cesto si rozdeliť na polovicu a upiecť dve piškóty. Ja pečiem výlučne na papieri na pečenie, mám istotu že mi piškóta pekne vylezie z plechu :) |
 |
jednu piškótu potrieme džemom, najlepšie nejakým pekným červeným a zlepíme s druhou piškótou... |
 |
z rumu, tuhého čaju, práškového a vanilkového cukru, a kakaa si uvaríme punč a necháme vychladnúť. |
 |
punčom polejeme vrch piškóty. Rovnomerne vylejeme všetok punč, piškóta toho veľa znesie a nič nevytečie :) je lepšie si dať dole z piškóty tú vrchnú "šupku" aby punč lepšie vsiakol, ja som to nedala dole tak som piškótu musela 20 minút prepichovať vidličkou aby som punču pomohla do piškóty... |
 |
cukor skaramelizujem, zalejem to smotanou a nechám všetko pekne rozpustiť. Vychladenú šľahačku dávam ešte aspoň na pol hodinku do chladničky aby sa lepšie šľahala.... |
 |
Maslo vyšľahám s jednou lyžicou práškového cukru a postupne zašľahávam dobre vychladenú šľahačku... Krém natriem na celkom nasiaknutú piškótu... |
 |
zákusok už len zalejem čokoládou, nechám stuhnúť na nakrájam na rezy... |
 |
a takto potom vyzerá pekne nasiaknutý a pripravený na spapkanie :) |