Klobásové buchty



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg hl. muka, 2 hrste polohrubej muky (50g),1PL sol, 1 vajce, 1dcl olej, 3 zemiaky (uvarene), 7dcl mlieko, 1 droždie. 750g klobásy( sumky, salamy) 1-1/2 Hera, cenak, a kto chce aj syr.ja ho davam, sme syrova rodina :o)

POSTUP PŘÍPRAVY

Urobit si kvasok. muky+sol+vajce+olej+kvákok+ zvysne mlieko zmiešat - a mame urobene urobene cesto. Nechat vykysnut. Medzi tym si pomelieme klobasu ( sumku, salamu)+cesnak a pridame zmäknutu Heru. nastruhame syr- hrubsie, tensie, to je jedno. a dalej vysvetlim pri postupe....kuk fotky ..... :o)

prichystane na prípravu
cesto si rozdelte na tri casti, rozvalkat, ..... potriet mletou kolbasou.....
dat postruhany zemiak
dať postrúhaný syr... ...davajte podla toho kolko chcete, len nie vela lebo vytecie.
zrolovať
krájať šikmo........ vrch potriet zltkom, aj na vrch mozete dat syr a dat piect na 180´C
A mame to hotové, dobrú chuť. Dajte mi vedieť ako chutilo.