Grissini

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 droždie, 400 g hladkej múky, 1 PL cukru, 2 KL soli, 1,1 dl mlieka, 1,2 dl vody*****na potretie 0,5 dl mlieka, hrubozrnná soľ, sezam. semienka, mak, rasca alebo iné...
POSTUP PŘÍPRAVY
Hľadala som niečo slané, trvanlivé, zaujímavé a hlavne pre mňa nové a padol mi do oka práve tento recept. Z dávky mi vyšlo 29 kusov asi 27 centimetrových tyčiniek.
 |
Prísady na cesto vložíme do pekárničky podľa predpísaného poradia danej pekárničky a zapneme program cesto. Keď je hotové, premiesime na múkou vysypanej doske a rozvaľkáme na asi 0,7 cm hrúbku. |
 |
Krájačom na pizzu urobíme pásiky asi tak 1,5 - 2 cm široké. |
 |
Protismerným šúlaním získame takéto nejaké tvary, trochu pritlačíme, aby sa cesto nezačalo stáčať späť a kladieme na papierom vystlaný plech aspoň 2 cm od seba. Pásiky som musela prekrojiť na polovičku, boli veľmi dlhokánske. |
 |
Necháme ešte raz podkysnúť, asi po 20-30 minútach potrieme mliekom a posypeme podľa chuti soľou, rascou, makom, sezamom, strúhaným syrom, ľanom.... |
 |
Vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 15 minút dozlatista. |
 |
Sú fantasticky chrumkavé a mali by (ukryté) vydržať aspoň týždeň. |