Dobrota z časopisu :o)) Cesnakovo nivová pochúťka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

z časopisu Dobré jedlo 4/2009 strana 38 - Cesnakové kolieska CESTO: 500g hladkej múky, 250ml mlieka. 40g čerstvé droždie. 1/2 ČL cukru, 2ČL soli, 100ml oleja PLNKA: 100g syr niva, 100g masla, 4-5 strúčikov cesnaku, 1PL nakrájanej petržlenovej vňate / ja som dala sušenú, lebo som nemala doma čerstvú /, soľ, mleté čierne korenie NA POTRETIE: 1 rozšľahané vajce / ja potieram, ale len žĺtkom - takže ako ste si zvykli :o)) /

POSTUP PŘÍPRAVY

1., Spravíme si kvások. Zo všetkých ingrediencií potrebných na cesto vypracujeme hladké cesto, ktoré na teplom mieste necháme vykysnúť.

2., Medzitým si pripravíme plnku: vymiešame všetky ingrediencie do hladka / cesnak prelisovaný :o)) /. Ja som miešala mixérom a bolo to raz-dva hotovo.

3., Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na 4 časti. Každú časť rozvaľkáme, potrieme plnkou a zvinieme do rolády. Roládu potrieme rozšľahaným vajcom a pokrájame na 2-3 cm kúsku: poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie / ešte narastú - tak nechajte medzi nimi miesto, neukladať veľmi natesno :o)) /. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňou pečieme cca 20 minút. Je to úúúžasné. Každý kto to ochutnal chel recept. Je to nenáročný recept. Super k vínku, pre návštevu - v časopise píšu pre šibačov...no neviem či za obliatie a vybitie si niečo také zaslúžia :o)).

Dobrú chuť, Tímea