
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 balenia nízkotučného tvarohu * PUDING: 500 ml mlieka + cukor + 1 Zlatý klas * 1 vanilkový cukor * 250 ml smotany na šľahanie plus jeden stužovač * kompótové alebo mrazené ovocie – najlepšie mäkké ovocie ako jahody * pikantný džem * OZDOBA: čokoládové jazýčky * farebná ryža * pomarančová kandizovaná kôra atď.
POSTUP PŘÍPRAVY
Pudingovo-šľahačkovo-vanilkovo-tvarohový krém s ovocím a džemom :-).
![]() |
1. Recept Vám zaberie necelú 3/4 hodinku aj s prestávkou na deci vína. Uvarte hustý puding z pol litra mlieka, Zlatého klasu, vanilkového cukru a kryštálového cukru. Ešte do teplého pudingu opatrne vmiešajte nízkotučný tvaroh. Po úplnom vychladnutí primiešajte tuhú vyšľahanú šľahačku so stužovačom. Do pohárov vrstvite tvarohový krém s džemom a scedeným kompótovým ovocím - najlepšie jahodami a ozdobte podľa fantázie. Potom dajte krém úplne vychladnúť a podávajte. |