Francúzsky citrónový krém Queso blanco al limón

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 vajíčka * šťava a kôra z jedného citróna * 400 g nízkotučného tvarohu * 3-4 PL práškového cukru (podľa chuti môže byť aj menej) * na ozdobu: koliesko citróna * kandizované citrónové alebo pomarančové kôrka
POSTUP PŘÍPRAVY
Zaujímavý, veľmi osviežujúci franúczsky krém, ktorý som poctivo odkukala zo zahraničného časopisu.
 |
1. V mise vyšľahajte ručným šľahačom žĺtka, práškový cukor, citrónovú šťavu a kôru z citróna. |
 |
2. Zodpovedne a poctivo vyšľahajte hladký krém, pokiaľ nebude bledožltý. |
 |
3. Pomaličky všľahajte nízkotučný tvaroh a vymiešajte dohladka. |
 |
4. Nakoniec vmiešajte tuhý sneh z bielkov. Do bielkov kvapnite zopár kvapiek citrónovej šťavy, aby bola pena hustejšia. |
 |
5. Ozdobte kolieskom citróna a kandizovanou pomarančovou alebo citrónovou kôrou. Odporúča sa podávať čerstvý. Krém je vynikajúci, veľmi osviežujúci, vhodný na celééééé leto. |