Smotanovo-ovocný nanuk



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

šľahačková smotana * 2-3 PL práškového cukru * pikantný džem – najlepšie červenej farby * povinné nádobíčko: forma na nanuky

POSTUP PŘÍPRAVY

Nie náhodou pridávam tento recept do rubriky "detské špecialitky". Ak máte doma výborný džem, tak si poviete, že nanuk je lepší ako z obchodu. Za predpokladu, že použijete poctivú šľahačkovú smotanu s 33% obsahom tuku, je vááááážne výborná maškrtka na svete.

1. V špajzi deň dopredu nájdeme formu na nanuky, ktorú sme celú zimu nepoužívali a odrhneme ju od prachu :-)
2. Formu vypláchnite studenou vodou a nechajte ju stiecť.
3. V mise vyšľahajte šľahačkovú smotanu s 2-3 lyžicami práškového cukru a vmiešajte džem. Ja som dala asi 3-4 PL domáceho slivkového džemu a smotana mala prekrásnu tmavofialovú farbu. Výborne sa hodia všetky "červené" džemy - vopred ho však ochutnajte, ak je moc sladký, pridajte menej práškového cukru.
4. Formičky na nanuky naplňte vyšľahanou šľahačkou,
5. a opatrne do nich vložte držiačiky. Trocha s nimi pohýbte, aby sa šľahačka "prilepila" do dierok na paličke.
6. Formu dajte na noc do mrazničky.
7. Pri vyberaní opláchnite formu pod teplou vodou a nanuky ľahučko vyskočia z formy. Nanuky sú vynikajúce. Takto robievam aj dreň v lete z čerstvého ovocia - ovocie v mixéri vyšľahám s práškovým cukrom a naplním formičky.