Koložvárska kapusta s lečom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Aj toto je recept z kuchárky Lacné recepty. Vynikajúca obmena s lečom!!! 1 veľká cibuľa, olej, 600 g kyslej kapusty, 250 g bravčového mäsa z lopatky, 1 malá cibuľa, 120 g ryže, soľ, mleté čierne korenie, 2 obyčajné párky, 6 PL sterilizovaného leča, 1 dl smotany, mletá červená paprika

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na oleji. Potom pridáme kyslú kapustu, pomiešame a udusíme do polomäkka. Mäso umyjeme, pokrájame a s malou cibuľou zomelieme. Do mletého mäsa pridáme uvarenú a vychladnutú ryžu, soľ, mleté korenie a premiešame. Na vymastený pekáč uložíme polovicu dávky kapusty, na ňu navrstvíme mäsovú plnku, navrch poukladáme párky, lečo, zakryjeme druhou vrstvou udusenej kapusty a zalejeme smotanou, v ktorej rozmiešame mletú červenú papriku. Zapekáme v rúre asi 30 minút, až kým povrch nezružovie.

Uvaríme ryžu, kapustu podusíme na cibuľke a oleji.
Polovicu kapusty dáme na pekáč.
Na to uložíme mäsovú plnku s ryžou a korením.
Nasleduje lečo. Párky som zabudla kúpiť :-o
Druhá časť kapusty.
A na vrch smotana zmiešaná s trochou červenej papriky.
Po upečení. Veľmi chutné!!!