
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
700 g v šupke uvarených zemiakov, 1 KL soli, 300 g HL múky, husacia/kačacia masť, 2 cibule, 20 g masti, 100 g údenej slaniny, 400 g kyslej kapusty, drvená rasca
POSTUP PŘÍPRAVY
V šupke uvarené zemiaky olúpeme a pretlačíme/pomelieme, pridáme soľ, hladkú múku a vymiesime hladké cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme šúľok, ktorý pokrájame na kolieska. tie rozvaľkáme na lokše, ktoré pečieme na suchej panvici po oboch stranách. Upečené lokše pomastíme husacou masťou, alebo slaným maslom. Nadrobno posekanú cibuľu speníme na masti, pridáme na malé kocky pokrájanú údenú slaninu a opražíme. Keď je slanina ružová, pridáme kyslú kapustu (môžete ju prepláchnuť vodou), rascu a udusíme do mäkka. Takto pripravenou kapustou plníme lokše, ktoré stočíme ako palacinky.