Kuracie prsia s baklažánom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia, baklažán, cibuľa, syrová omáčka na zapekanie(napr. Vitana), olej, soľ, citronová šťava, mlieko,cesnak, smotana 33%, syr nastrúhaný

POSTUP PŘÍPRAVY

Baklažán si umyjeme, nakrájame na kolieska, narežeme, osolíme, pokvapkáme citrónom a necháme polhodinku odstáť, kým nepustí horkosť. Potom ho umyjeme, vysušíme, môžme okoreniť grilovacím korením na zeleninu a na oleji(ja som použila olivový) opečieme. Medzitým si nakrájame cibuľu na krúžky, kto má koľko rád, a pokladieme na spodok zapekacej misky. Na to dáme kúsky kuracích pŕs, ktoré sme predtým nechali rozmraziť v mlieku s cesnakom. Omáčku si podľa návodu rozmiešame v smotane a polovicu vylejeme na kura s cibuľou. Na to poukladáme baklažány a vylejeme zvyšok omáčky. Dáme zapiecť do dobre vyhriatej rúry na nejakú polhodinku a nakoniec nasypeme syr a necháme v rúre rozpustiť. Ja som to podávala so zeleninovým šalátom, ale hodia sa k tomu dobre aj opekané zemiaky, príp. príloha podľa chuti. Dobrú chuť.

Na tanieri.