Veľkonočná hrudka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 l mlieka , 10 vajec, soľ, korenie, vňaťka

POSTUP PŘÍPRAVY

Dáme variť mlieko, osolíme, okoreníme, prípadne aj červenú papriku mletú možeme dať a petržlenovú vňaťku. Kým sa mlieko pomaly začína variť, rozhabarkujeme si 10 celých vajec. Pridáme všetky naraz do mlieka a miešame kým sa nám vajíčka v mlieku úplne zrazia, ostane len hmota hrudiek a žiadne mlieko, rado sa to pripaluje, tak opatrne.
Odstavíme a pripravíme si utierku, plienku - niečo do čoho to vylejeme/vysypeme. Ja si dám plienku do vačšieho sitka a tak sa mi nevypadne kade-tade. Potom si pustím studenú vodu, v ktorej si namáčam ruky a poriadne ešte horúce to sťahujem a zároveň vytláčam prebytočné mlieko, aby sa Vám všetko spojilo.
Poriadne zaviažem alebo zagumičkujem a nechám odkvapkať až do druhého dňa.

Fotky priložím tesne pred Veľkou Nocou.