Syrová nátierka s cesnakom a orechami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balenie trojuholníkového syra (140 g) * 200 g nátierkového masla * 1 črievkový syr (100 g ) * 125 g tvarohu * 3-4 PL bieleho jogurtu * 3-4 strúčiky cesnaku * 6 PL nahrubo mletých vlašských orechov * (žerucha na ozdobenie)

POSTUP PŘÍPRAVY

Táto nátierka má "šmrnc" vďaka orechom.
Postup je samozrejme zdokumentovaný obrázkami. :-)

1. Do mixéra dáme ∆ syry, nátierkové maslo, črievkový syr, tvaroh a všetko spolu zmixujeme.
2. Masa bude dosť tuhá, tak pridáme biely jogurt a zase pustíme mixér na plné obrátky.
3. Keď je základ nátierky dostatočne premiešaný a hladký (ak je trošičku tekutejší, nevadí - po odležaní stuhne), pridáme pretlačený cesnak. Mixér zapneme naposledy, nech sa cesnak dobre zapracuje. Naposledy som dala 6 veľkých strúčikov cesnaku a to už bolo teda naozaj dosť. Ale nikto sa nesťažoval a nátierka doslova mizla pred očami. :-)
4. Nátierku preložíme do dózy, v ktorej bude ešte pár hodín odpočívať a pridáme nahrubo mleté vlašáky.
5. Keď nemáme veľa času, tak servírujeme v miske na stôl a papkáči sa sami obslúžia.
6. Keď sa chceme pohrať, tak chlebíky ponatierame sami a papkáči už len uchytajú chlebíky a chvália a chvália. :-)