Syrová nátierka s cesnakom a orechami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 balenie trojuholníkového syra (140 g) *
200 g nátierkového masla *
1 črievkový syr (100 g ) *
125 g tvarohu *
3-4 PL bieleho jogurtu *
3-4 strúčiky cesnaku *
6 PL nahrubo mletých vlašských orechov *
(žerucha na ozdobenie)
POSTUP PŘÍPRAVY
Táto nátierka má "šmrnc" vďaka orechom.
Postup je samozrejme zdokumentovaný obrázkami. :-)
 |
1. Do mixéra dáme ∆ syry, nátierkové maslo, črievkový syr, tvaroh a všetko spolu zmixujeme. |
 |
2. Masa bude dosť tuhá, tak pridáme biely jogurt a zase pustíme mixér na plné obrátky. |
 |
3. Keď je základ nátierky dostatočne premiešaný a hladký (ak je trošičku tekutejší, nevadí - po odležaní stuhne), pridáme pretlačený cesnak. Mixér zapneme naposledy, nech sa cesnak dobre zapracuje.
Naposledy som dala 6 veľkých strúčikov cesnaku a to už bolo teda naozaj dosť. Ale nikto sa nesťažoval a nátierka doslova mizla pred očami. :-) |
 |
4. Nátierku preložíme do dózy, v ktorej bude ešte pár hodín odpočívať a pridáme nahrubo mleté vlašáky. |
 |
5. Keď nemáme veľa času, tak servírujeme v miske na stôl a papkáči sa sami obslúžia. |
 |
6. Keď sa chceme pohrať, tak chlebíky ponatierame sami a papkáči už len uchytajú chlebíky a chvália a chvália. :-) |