
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 6 celých vajec, 6 PL kryštál. cukru, 4PL hladká múka, 2PL polohrubá múka, 2PL kakao v pášku (čim kvalitnejšie - tým ho treba menej), 1 prášok do pečiva, 4PL vriaca voda, 2PL olej, Plnka: 1 puding zlatý klas, 50g cukor, 70-100g maslo, prášková šľahačka,1 balík okrúhle piškoty, mletá káva, trocha rumu
POSTUP PŘÍPRAVY
CESTO:
Celé vajcia vymiešať s cukrom do peny, pridat vriacu vodu, následne olej, pridat muku s kypriacim práškom do pečiva, nakloniec kakao - dame piect na papierom na pečenie vyložený plech (boky plechu vytriet tukom + vysypať stúhankou ) pečie pri 180 st., kým sa cesto neoddeľuje od plechu - vzberieme, stiahneme paier na pečenie. Po vychladnutí cesto rozdelime na tri casti.
PLNKA:
Puding uvaríme podľa návodu na obale zlatého klasu - vymiešam maslo s 3 PL praškového cukru a pridavam postupne vsetok puding, nakoniec vsypem praškovú šlahačku a dobre premiesam do hladka. Uvarím silnu kavu, scedím ju , pridam trocha rumu. Cesta si natriem lekarom - nanesiem plnku a uhladam piskotz namočene v kave s rumom (dobre je nechat ich trocha napit roztoku aby neboli suche), zase vrstva kremu (len tolko co zakryjem piskoty), položím cesto a celý postup zopakujem. vrchne cesto natriem lekvarom a boky rezu zvyškom kremu. Cokoladu bielu a várovu (každu osobitne ) nad parou roztopim a nalejem najskor jednu a potom druhu na kolac. Sparadlom urobím vodorovne čiary a vznikne glazura ako na fotografii, boky obsypem kokosovou múčkou.
![]() |
vrstvenie plnky, cesta a piskoty |
![]() |
navrch len lekvar |
![]() |
biela čokoláda |
![]() |
várová čokoláda |