
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 gr. kuracích pŕs, 2 PL sójovej omáčky,1,5 PL solamylu, 2 strúčky cesnaku, soľ, korenie, 250 ml smotany na varenie, 100 gr. créme fraiche(je to podobné ako kyslá smotana), 1/2 kocky hovädz. bujónu, 100 gr. kešu orieškov (ktoré si opražíme na suchej panvici)
POSTUP PŘÍPRAVY
Kuracie prsia si nakrájame na rezančeky, osolíme, okoreníme, pridáme sójovú omáčku, solamyl a nakrájaný cesnak, prípadne trošku vína alebo vody a dáme min. na 1/2 - 1 hod. odležať. Najlepšie je, keď mäsko odleží do druhého dňa. Prípadne môže byť naložené v chladničke aj 2 dni.
Potom si mäsko orestujeme na 1PL masle, zo všetkých strán, pridáme cca 2 dcl vody a 1/2 bujónu, a podusíme 5minút. Mäsko je úplne mäkučké vďaka solamylu. Solamyl zahustí aj omáčku, takže už netreba zahusťovať. Ale ak by ste urobili viacej omáčky, tak ju ešte kľudne zahustite hl. múkou.
Nakoniec pridáme smotanu a creme fraich - myslím, že už aj Rama vyrába niečo podobné, volá sa to Crémefine /kyslý krém/
Ja som do toho dnes prvý krát pridala aj trošku rozmarínu,a vôbec to tomu neublížilo :-)
A nakoniec pridáme na sucho opražené kešu oriešky. Podávame s cestovinami. Ja navrch posýpam ešte opraženými mandľami, chutí to fantasticky. mňam.
Dobrú chuť.