Želatínové vajíčka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
želatína, škrupinky z vajíčok, ovocie alebo zelenina
POSTUP PŘÍPRAVY
Dajú sa urobiť na slano aj sladko, nápad mi poslala Ivetka mailom, ďakujem.
 |
tu sú veci, ktoré budeme potrebovať ak chceme vajíčka na sladko, ak slané, tak nejakú sterilizovanú zeleninku, hrášok , mrkvička, kukurička.... |
 |
do neuvareného vajíčka urobíme dierku na tom širšom konci a takto vystrihneme taký otvor aby sa zmestilo von aj žĺtko, prvý krát som musela otvor na davkrát zväčšovať:o) |
 |
vajíčko vyprázdnime |
 |
tu je prázna škrupinka, ktorú si poriadne, ale jemne vyumývame...vajíčok si pripravíme koľko chceme, poprípade si ich už teraz odkladajte a oni sa nazbierajú do Veľkej noci.... |
 |
želatínu pripravíme takú, o ktorej vieme že nám isto stuhne,(najlepšie odkúšanú alebo extra silnú) ja som dala aj trochu menej vody ako bolo v návode, ale tortové želé nebol dobrý nápad:o( ale iné som doma nemala a ani som si to neuvedomila, že stačiť nebude, tak nabudúce budem múdrejšia:o) |
 |
na škrupinky potrebujeme aj obal na vajíčka....naplníme ovocím, alebo zeleninou |
 |
a zalejeme želatínou, odložíme do chladničky a necháme poriadne stuhnúť |
 |
po dôkladnom stuhnutí ich opatrne načneme |
 |
a ešte opatrnejšie odbalíme |
 |
my sme boli nedočkaví, tak výsledok nie je taký aký sme očakávali, ale na ostro už budú určite krajšie |
 |
a tu sú z kuchárky |
 |
fotené na slniečku:o) neplnené |
 |
a v tieni.... |
 |
s touto želatínou sa to musí podariť, je najlepšia |