malinovo-orechová torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

korpus: 130g mletých orechov, 6 vajec, 100g práškového cukru, 1 čl /čajová lyžička/ mletej kávy.
Plnka: 1 kyslá smotana, 120g mletých orechov, 100g pr. cukru, 1fľaška /malá/ zaváraných malín.
šľahačka a čokoláda na ozdobu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Je to naša najobľúbenejšia , je aj rýchla na prípravu a hlavne chuti fantasticky.
Žĺtky vymiešame s cukrom a pridáme orechy a kávu, primiešame sneh z bielok. Nalejeme do papierom vyloženej tortovej formy, pečieme pri 180 st. asi 1/2 hod. ale priebežne kontrolujeme. Po upečení necháme vychladnúť obrátime, aby sme stiahli papier a prerežeme na polovicu.Pokvapkáme malinovou šťavou a natrieme plnkou.Plnku si urobíme s kyslej smotany ktorú vymiešame s pr. cukrom a orechmi.
Na to poukladáme maliny prikryjeme druhou časťou korpusu vrch ešte pokvapkáme malinovou šťavou, natrieme celú tortu šľahačkou a posypeme čokoládou. Dáme na 2 hod. do chladničky.


Nechcelo sa mi to fotiť nemám na to nervy tak dobrú chuť.