Guláš z miešaného mäsa



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Určite je tu už veľa receptov na guláš, ale chcela by som priložiť aj ten môj, tak snáď bude chutiť. 0,5 kg hovädzieho mäsa 0,5 kg baranieho mäsa, 0,5 kg bravčového pliecka 6 väčších cibúľ 2 malé 3dcl lečá 2 strúčiky cesnaku zemiaky paradajkový pretlak 1 gulášové korenie, soľ, mletá pálivá a sladká paprika, rasca, majorán

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme pretlak a lečá a tak 15 minút spolu restujeme. Pridáme bar. a hov. mäso, osolíme, okoreníme gul. kor., paprikou a pridáme trochu rasce a 2 celé strúčiky cesnaku. Keď je mäso trochu mäkké, pridáme aj brav. mäso a 5 zemiakov nakrájaných na štvrťky. Keď sú zemiaky mäkke, roztlačíme ich vareškou o boky hrnca. Pridáme ostatné zemiaky, dolejem vodu a varíme, kým sú mäso a zemiaky mäkké. Nakoniec dochutíme, ak by niečo chýbalo, a pridáme aj majorán. Vôbec nezahusťujem múkov, nie je to potrebné, kedže je tam dosť leča a rozvarených zemiakov. Dobrú chuť.