Cestovinový šalát



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cestoviny, konzerva kukurice, fazuľa (uvarená alebo konzervovaná), smotana, biely jogurt, príp. majonéza, soľ, koreniny (bazalka, mleté korenie, paprika, ....)

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto je šalát, ktorý som si vymyslela ešte za dávnych čias na intráku, keď som sa snažila presvedčiť svojho terajšieho manžela, že som obstojná kuchárka. A podarilo sa, tak je snáď dobrý (ten šalát). ;-)

Toto sú zhruba všetky potrebné suroviny, chýbajú tam akurát koreniny.
Uvaríme si ľubovoľné cestoviny, ja mám najradšej kolienka.
Do vychladnutých cestovín vysypeme uvarenú fazuľu, v mojom prípade (vzhľadom na nedostatok času) fazuľu z konzervy...
... a konzervu kukurice...
... a premiešame.
Potom pridáme biely jogurt a smotanku, ak nechceme veľmi zdravý šalát, môžeme tam šupnúť aj majonézu. Množstvá ťažko definovať, podľa chuti.
Pridáme soľ...
... a bylinky, prípadne korenie, ako má kto rád. Ja som tentokrát pridala bylinkovú soľ...
...a bazalku. Poriadne premiešame a necháme v chlade odstáť: Aspoň mne najviac chutí pár hodín odstáty a zachladený. Ale dá sa papať aj hneď po dokončení "varenia".
Na tanieri pekne ozdobíme olivami a čerstvou petržlenovou vňaťkou a dobrú chuť!