Kittynková tortička pre moju maličkú - moja prvá poťahovaná



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

*Cesto* tri piškótové korpusy - rovnaké - 3vajcia, 80g cukor, 80g hladká múka, 1/2 prášku do pečiva, 2PL olej (jeden korpus). *Plnka* - citrónová - 300ml mlieka, 100g práškový cukor, 150g hladká múka, šťava z jedného citróna, 150g maslo (hera), 100g práškový cukor "poťah" - marshmallowská hmota z jojo cukríkov

POSTUP PŘÍPRAVY

Piškóta - bielky vyšľaháme s cukrom do zhustnutia, postupne pridávame po jednom žĺtku a dôkladne vymiešame. pridáme olej (po nitke) a vmiešame múku s práškom do pečiva. Pečieme na vymastenom a vysypanom plechu cca 30minút pri 150stupnoch. Upečený korpus vyklopíme a necháme vychladnúť.

Plnka - v mlieku rozmiešame cukor a múku a uvaríme hustý krém. Dáme vychladnúť. Vymiešame maslo s cukrom, pridáme citrónovú šťavu a do hladkej masy vmiešame varený krém.

Cukríkovú hmotu som robila prvýkrát.. pracovalo sa mi s ňou celkom dobre, až na to, že príliš rýchlo stvrdla a nepodarilo sa mi ju potom dostatočne rozvaľkať. Musela som teda nadrábať kraje a maskovať spoje kvietočkami (tie pôvodne neboli v pláne). Ale s výsledným efektom som na moju prvotinu naozaj spokojná. Verím, že moja dvojročná slečna z nej bude mať radosť.